Eerst proberen, later betalen? Betaal uw bestelling na ontvangst eenvoudig met Klarna.

Geef regen geen kans.

Tuinmeubelhoes waterdicht

Wanneer kostbare tuinmeubelen enige tijd niet worden gebruikt is het zonde dat de kwaliteit en levensduur achteruitgaan door blootstelling aan voornamelijk UV en regen. Door een sterke, waterdichte beschermhoes te gebruiken, verzekert u zich ervan dat u uw tuinmeubels goed beschermd zijn en gaan deze zo lang mogelijk mee.

100% waterdicht
Stormbestendig
Ruimtebesparend
Optimale ventilatie

420D ripstop polyester

Het materiaal waarvan de verschillende tuinmeubelhoezen van Barnington Outdoor Covers zijn gemaakt is zg. 420D ripstop polyester. Ripstop-textiel kenmerkt zich doordat er op een bepaalde onderlinge afstand dikkere draden tussen dunnere draden worden geweven. Hierdoor ontstaat een sterk, degelijk materiaal met o.a. een zeer goede scheurweerstand. De ripstop structuur is in het materiaal van de hoezen van Barnington Outdoor Covers te herkennen aan de honingraadstructuur.

Waterdichte tuinhoes

Aan de binnenzijde is het materiaal voorzien van een zg. PU-film; een dunne laag die het materiaal waterdicht maakt tot een waterkolomdruk van 2.000 mm. Daardoor kan het materiaal de zwaarste regenbuien verdragen. Om ervoor te zorgen dat water snel van het materiaal ‘afloopt’, is de buitenzijde voorzien van een waterafstotende coating.

Sterke ritsen

Alle tuinmeubelhoezen zijn voorzien van sterke, degelijke ritsen waarmee het ventilerende gronddeel, waar de tuinmeubelen en -accessoires opgezet kunnen worden, kan worden vast geritst aan het 'bovendeel' van de tuinmeubelhoes. Hierdoor wordt het 'geheel' afgesloten/dichtgemaakt en kan er geen viezigheid of ongedierte onder de hoes terecht komen. Ook kan de tuinmeubelhoes hierdoor niet wegwaaien.

Ventilerende beschermhoes

Wij adviseren tuinmeubelen en -accessoires altijd droog en schoon onder een tuinmeubelhoes te plaatsen. Zo wordt bijvoorbeeld schimmel/spocht het best voorkomen. Toch kan er onverhoopt vocht onder de hoes terecht komen. Bijvoorbeeld door opstijgend vocht vanaf een natte ondergrond of door een temperatuurverschil tussen binnen en buiten de beschermhoes waardoor condens ontstaat. Speciaal hiervoor zijn er in het bovendeel van alle tuinmeubelhoezen afgedekte ventilatie-openingen aangebracht. Dankzij het ventilerende gronddeel en deze openingen wordt een luchtcirculatie gestimuleerd en kan (condens)vocht ontsnappen.

Advies nodig? We helpen u graag!