Eerst proberen, later betalen? Betaal uw bestelling na ontvangst eenvoudig met Klarna.

Hoogwaardige bescherming voor uw kostbare tuinset

Waarom onze tuinmeubelhoezen kosten wat ze kosten

Buitenleven is fijn en we koesteren de fijne momenten in onze tuin, op ons dakterras of balkon. Veel van deze buitenruimten worden voorzien van mooie, speciale en vaak prijzige tuinmeubels en -accessoires. De meeste van deze meubelen kunnen prima tegen een stootje en verschillende weersinvloeden. Echter heeft met name het weer zeker zo zijn uitwerking op de levensduur. Het is daarom aan te bevelen tuinmeubilair binnen (garage/schuur) op te slaan in het herfst- en winterseizoen. Voor degenen die hier (tijdelijk) geen beschikking over hebben, is een tuinmeubelhoes van Barnington Outdoor Covers zeker het overwegen waard.

Beschermhoezen voor gebruik in de tuin zijn er in vele soorten, kwaliteiten en prijzen. Wanneer u de tuinmeubelhoezen van Barnington Outdoor Covers heeft vergeleken met andere aanbieders, dan is het u wellicht opgevallen dat het prijsniveau van onze beschermhoezen aan de bovenkant van de markt zit. Wij geloven namelijk dat voor de beste bescherming, enkel de beste materialen en slimste functionaliteiten moeten worden toegepast. In dit artikel leggen we uit wat de unieke eigenschappen van onze producten zijn, welke onze prijsbepaling rechtvaardigen.

De beste kwaliteit voor uw tuinmeubels
De beschermhoes gaat jarenlang mee

Materiaal 100% waterdicht

Het materiaal waarvan alle tuinmeubelhoezen van Barnington Outdoor Covers zijn gemaakt is zg. 210D Ripstop Polyester (FDY). Dit betekent dat het materiaal hoofdzakelijk is samengesteld uit een polyester 'garen' met een denierwaarde van 210 en is geproduceerd middels de 'Full Drawn Yarn' productiemethode om de sterkte, taaiheid en andere materiaaleigenschappen te verbeteren. Met een dikke, sterkere polyesterdraad is hier een honingraatstructuur doorheen geweven (ripstop) wat het materiaal nog duurzamer en sterker maakt. Aan de binnenzijde is het materiaal voorzien van een waterdichte PU coating en aan de buitenzijde met een waterafstotende coating. Hiermee kan het materiaal een waterkolomdruk van 2000 weerstaan waarmee het waterdicht is voor iedere regenbui; van lichte miezer tot een zware hoosbui.

Grondzeil met rits

De tuinmeubelhoezen van Barnington Outdoor Covers worden, in tegenstelling tot nagenoeg alle andere tuinmeubelhoezen in de markt, geleverd met een sterk en ventilerend grondzeil. Door de te beschermen tuinmeubelen en -accessoires op het grondzeil te zetten en deze vervolgens vast te ritsen met de degelijke 2-wegritssluiting, sluit u het te beschermen geheel volledig af. Op deze wijze kan vuil en/of ongedierte op geen mogelijkheid onder de hoes terecht komen. Een ander groot voordeel van het grondzeil is dat hiermee de tuinmeubelhoes onmogelijk weg kan waaien en het uw tuinmeubilair blijft beschermen, ook tijdens hardere najaarsstormen.

Al uw meubels onder één hoes

Veel beschermhoezen in de markt zijn meubelspecifiek. Dit betekent vaak dat de betreffende hoes door de pasvorm enkel toepasbaar is op het type meubel waarvoor deze is gemaakt. Zo zijn er specifieke tuinsethoezen voor tuinsets, loungesethoezen voor loungesets, parasolhoezen voor parasols en ga zo maar door. De tuinmeubelhoezen van Barnington Outdoor Covers zijn multifunctioneel. Dit betekent dat met één beschermhoes veelal meerdere type tuinmeubels eenvoudig kunnen worden beschermd. Hierdoor heeft u niet per tuinmeubel een beschermhoes nodig. Zet simpelweg alle te beschermen objecten compact bij elkaar op het grondzeil, doe de hoes erover heen en rits deze vast aan het grondzeil. Trek vervolgens met de aantrekkoorden de hoes strak om het geheel en klaar is kees.

Slimme functionaliteiten

Bij wat langer gebruik van een tuinmeubelhoes, ligt condensvorming op de loer. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen zijn alle tuinmeubelhoezen van Barnington Outdoor Covers voorzien van afgedekte ventilatieopeningen. Hierdoor kan eventueel condensvocht eenvoudig ontsnappen. Dat de beschermhoezen niet weg kunnen waaien dankzij het sterke grondzeil vertelden we hierboven al. Echter om een beschermhoes goed en strak om het te beschermen geheel te krijgen, zijn de hoezen halverwege en onderaan voorzien van geïntegreerde aantrekkoorden. Hiermee wordt ‘flapperen’ in de wind voorkomen.

De mooiere en kwalitatief betere tuinmeubels gaan vaak gepaard met een prijskaartje. Vanzelfsprekend streeft iedereen er naar zo lang mogelijk van zo’n investering te genieten. Wij zijn van mening dat specifiek deze tuinmeubels, kwalitatieve bescherming verdienen. Dat was de drijfveer achter de oprichting van Barnington Outdoor Covers.

Advies nodig? We helpen u graag!