Eerst proberen, later betalen? Betaal uw bestelling na ontvangst eenvoudig met Klarna.

Beste seizoen van het jaar!

Tuin zomerklaar maken

Mijmeren over de lente of zomer en het vertoeven in onze tuin. Iets wat we in de wintermaanden allemaal wel eens doen. Om het niet alleen bij mijmeren te houden, kun je tegen het einde van de winter – zo vanaf half februari – al best wat zaken doen om je tuin voor te bereiden op het lekkerste seizoen van het jaar. In dit artikel geven een paar tips waardoor je straks weer heerlijk zit te genieten van het zonnetje.

Planten buiten verzorgen

In iedere tuin wel aanwezig; planten, bomen en/of gazon. Hoewel in de wintermaanden niet echt actief; tegen het einde van de winter – zo vlak voordat alles weer gaat groeien – is het een goed idee aandacht te besteden aan je tuinflora. Zo kun je onder andere snoeien, dode takken en onkruid verwijderen, bodemverbeteraars (mest/mulch) aanbrengen et cetera en zorg je ervoor dat je tuin alle ruimte krijgt om straks op zijn allermooist te zijn.

Terras reinigen

Een ander onderdeel dat ook in nagenoeg iedere tuin wel aanwezig is, is een terras. En of de ondergrond nou van (hard)hout of tegels is, in de natte wintermaanden krijgt ieder type al snel last van groene aanslag. Gelukkig is dit enigszins eenvoudig te verwijderen met een groene aanslag verwijderaar. Pas hierbij op met het gebruik van een hogedrukreiniger: een hardhouten terras kan hierdoor gaan ‘splinteren’ en tegels kunnen hierdoor poreuzer worden, waardoor aanslag/mos nog sneller ontstaat.

Tuinmeubels onderhouden

Waar het tuinmeubilair ook is opgeslagen, het is een goed idee om voor het seizoen vast te controleren of het nog in een goede staat is. Mocht je iets nieuws nodig hebben, dan is het prijstechnisch altijd beter dit in bijv. januari/februari aan te schaffen dan midden in het tuinseizoen.

Voor grondig reinigen en onderhouden is dit ook een goed moment. Houten meubelen kunnen gebeitst worden en meubels met bijvoorbeeld kussens van textiel kunnen worden geïmpregneerd met een verzorgend en waterafstotend middel. Je zorgt er zo niet alleen voor dat je meubels er weer even tegenaan kunnen, ze zien er daardoor vaak ook weer een stuk beter of zelfs als nieuw uit!

Tuinmeubels beschermen

Tuinmeubels staan vanzelfsprekend veel buiten. Ook wel eens voor wat langere perioden waarin ze niet worden gebruikt. Ze worden dan blootgesteld aan regen, UV, stuifmeel, vogelpoep of boomhars. Het valt zeker te overwegen je tuinmeubelset hiertegen te beschermen met goede tuinmeubelhoes.

Het assortiment van Barnington Outdoor Covers bestaat uit tuinmeubelhoezen met diverse vormen en afmetingen. Doordat ze worden geleverd i.c.m. een bodemzeil, zijn ze ideaal voor het voor langere tijd opslaan van tuinmeubelen en -accessoires, maar ze zijn zonder het bodemdeel ook perfect voor het voor een paar dagen beschermen van je volledige tuinmeubilair wanneer er bijvoorbeeld veel regen is voorspeld.

Met deze tips bereid je je tuin en tuinmeubilair goed voor op een heerlijke en lekker lange zomer! Genieten!

Is 100% waterdicht
Waait niet weg
Bespaart ruimte in de schuur/garage
Voorkomt condensvorming

Veelgestelde vragen

Schimmel verwijderen

Vertoont een houten tuintafel (sporen van) schimmel, dan kun je deze als eerste het best proberen te verwijderen met een zachte spons en lauwwarm water eventueel met een milde schimmelreiniger of azijn. Lees hier meer over het verwijderen van schimmel uit houten tuinmeubelen.

Verzorging van uw tuin

Om ervoor te zorgen dat je ieder jaar opnieuw van je tuin kunt genieten, is het juiste onderhoud op het juiste moment van wezenlijk belang. In elk seizoen zijn er een aantal werkzaamheden die u kunt uitvoeren om uw tuin te verzorgen.

Advies nodig? We helpen u graag!